9 noiembrie

DONALD TRUMP PRESEDINTE AL SUA
Candidatul republican, Donald Trump, a cistigat scrutinul prezidential din Statele Unite, depasind pragul de 270 de electori federali, conform proiectiilor realizate de agentia de stiri Associated Press. Americanii au ales cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, precum si noii membri ai Camerei Reprezentantilor si o treime din Senat. Donald Trump a sosit la sediul de campanie din orasul New York, unde a rostit primul discurs în calitate de
presedinte al SUA. Potrivit unui exit-poll, acesta a fost preferat de alegatorii albi fara studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi.

STRATEGIA CULTURALA A CLUJULUI
Echipa de lucru pentru implementarea strategiei culturale a Clujului a început pregatirile pentru atingerea obiectivului asumat de municipalitate: implementarea strategiei culturale si a programului cultural-artistic care se bazeaza pe aceasta strategie în contextul candidaturii pentru anul 2021. În acest sens, în perioada urmatoare, dupa obtinerea unui acord al tuturor entitatilor implicate, procesul va continua într-o noua abordare. Asociatia Cluj-Napoca 2021 isi va continua activitatea, dar, avind în vedere ca la baza candidaturii s-a aflat strategia de dezvoltare culturala a orasului, este importanta recalibrarea proiectului tinind cont de noi termene, obiective si particularitati. Cu ocazia primei Adunari Generale a Asociatiei, Consiliul Director si Echipa Executiva vor prezenta raportul de activitate aferent anului în curs, precum si propunerile de modificare a statutului.

LUCRARI LA DRUMUL JUDETEAN TURENI – CEANU MIC
Consiliul Judetean Cluj anunta finalizarea asfaltarii tronsonului de drum judetean Tureni (drumul national DN1) – Ceanu Mic, în lungime de 1,2 kilometri. Aceste lucrari fac parte din proiectul mult mai complex care vizeaza întreg drumul judetean 103G limita cu judetul Alba, în lungime de peste 48 kilometri.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca importanta acestor lucrari este legata de faptul ca în acest fel se asigura locuitorilor din zona un acces rapid si în conditii de siguranta atit spre DN1, prin Tureni, cit si spre drumul DN1C, pe relatia cu
centura Dezmir – Vilcele, prin Gheorgheni. În continuare, pe mai multe sectoare ale acestui drum judetean se desfasoara lucrari de întretinere în vederea îmbunatatirii infrastructurii rutiere.

MIC DEJUN PENTRU BICICLISTI
Ride2Work Cluj ii incurajeaza din nou pe clujeni sa foloseasca bicicleta si pe vreme rece, organizind o noua intilnire dedicata acestui scop. Cei care folosesc bicicleta pentru a merge la serviciu sint asteptati miine dimineata intre orele 8 si 10 la mic dejun în zona parcarii de biciclete de la The Office. Biciclistii vor primi micul dejun din partea “La Casa”, fructe proaspete de la Frescobar si service gratuit oferit de Puremotion la pitstop-ul amenajat linga cladirea de birouri The Office. Organizatorii actiunii Ride2Work, Junior Chamber International Cluj, anunta ca este ultima intilnire de acest gen din anul acesta.