9 octombrie

A INCEPUT DEPUNEREA CERERILOR PENTRU ACORDAREA AJUTORULUI DE INCALZIRE
A început depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, acestea urmează să fie preluate începând cu 15 octombrie. Potrivit Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, ajutorul de încălzire se acordă în sezonul noiembrie-martie, tuturor persoanelor care au domiciliul sau reședința valabilă în Cluj-Napoca. De ajutor beneficiază persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, dacă veniturile cumulate nu depășesc 1082 pentru persoanele singure, 786 lei/pers pentru persoanele sau familiile care se gospodăresc împreună și 615 lei/pers pentru persoanele sau familiile care se gospodăresc împreună și folosesc pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi. Cererile pot fii depuse la Centrul de Informare pentru Cetățeni, primăriile din cartier, în Piața Unirii nr. 1, cam. 15, și la Direcția de Asistență Socială și Medicală. Solicitanții pentru energie termică pot să depună cererile la administratorul imobilului care le va centraliza.

ZIUA HOLOCAUSTULUI
Mai multe grupuri de elevi din unitățile de învățământ preuniversitar clujean participă astăzi la „Ziua porților deschise” organizată prin marcarea Zilei Holocaustului la Muzeul Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei. În această zi, la nivel național sunt omagiate victimele holocaustului la 77 de ani de la deportările care au avut loc în istoria României. Reamintim că prima zi de comemorare a Holocaustului a fost sărbătorită în anul 2004 și a fost stabilită printr-o hotărâre de guvern.

PESTE 3400 AU VALIDAT EVENIMENTUL MAREA LECTURA
Peste 3400 de persoane, din cele aproape 4000 venite din toată țara, au validat evenimentul Marea Lectură, care a avut loc sâmbătă în Piața Unirii. Evenimentul a avut o durată de 10 ore și 20 de minute și a fost organizat în cadrul Festivalului Internațional de Carte din Transilvania. Reamintim că acesta a avut ca scop strângerea a 10.000 de persoane care să citească textele alese ale poetului Mihai Eminescu. Fiecare participant a avut ca sarcină să citească un fragment, stabilind astfel un lanț.

PESTE 1400 DE LOCURI DE MUNCA SUNT VACANTE IN CLUJ
Peste 1400 de locuri de muncă sunt vacante în Cluj-Napoca, din cele peste 29.500 disponibile la nivel național, potrivit raportului oferit de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Orașele fruntașe la acest capitol sunt municipiul București, cu peste 5000 de locuri disponibile, urmat de județele Prahova și Arad. Cele mai căutate domenii sunt în ansamblarea și montarea pieselor, lăcătuș mecanic, lucrător comercial și agent de securitate.