9 septembrie

ÎNCEP LUCRĂRILE DE MODERNIZARE PENTRU PRIMA STRADĂ SMART
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță de astăzi începerea lucrărilor de modernizare pe strada Molnar Piuariu, situată în cartierul Mărăști.
Aceasta ar urma să devină prima stradă „smart” din România, după ce vor fi executate lucrări pentru asigurarea iluminatului public şi de siguranţă, care să permită creşterea eficienţei energetice și va fi dotată cu mobilier urban modern, adaptat zonei. De asemenea vor fi eliminate diferențele de nivel între spațiul pietonal și partea carosabilă, reorganizate intersecțiile și vor fi executate lucrări de întreținere a asfaltului. Nici iluminatul festiv și cel arhitectural nu lipsesc de pe listă sau plantarea de arbori și arbuști, iar suprafața de călcare va fi refăcută în întregime. Prima etapă prevede începerea unor lucrări pe tronsonul cuprins între strada Fabricii de Zahăr și strada Teleorman, fapt pentru care circulația rutieră, pe această rută, va fi închisă. Durata lucrărilor este de 5 ani.

DOUĂ NOI LINII DE TRANSPORT INTRĂ ÎN FUNCȚIUNE PE STRĂZILE DIN CLUJ
Două noi linii de transport în comun vor intra de astăzi în funcțiune pe străzile din oraș.
Mai exact este vorba despre linia cu numărul 44, care va deservi ruta cuprinsă între străzile Paul Ioan – Octavian Goga – Calea Dorobanților – str. Unirii. Stația de pornire la plecarea din cartierul Grigorescu este Radio România Cluj, iar la întoarcere Colegiul Pedagogic. De asemenea tot astăzi va intra în funcțiune linia 53, care va deservi ruta P-ța Agroalimentară IRA – P-ța Mihai Viteazul. Important de precizat este că la sfârșitul acestei luni va intra în funcțiune linia 45, ce va lega cartierul Gheorgheni de Zorilor, pe ruta str. Unirii – str. Observatorului. Mai multe detalii aflați dacă intrați pe site-ul ctpcj.ro.

SE SUPLIMENTEAZĂ LINIILE MIJLOACELOR DE TRANSPORT ÎN COMUN
Liniile mijloacelor de transport în comun vor fi suplimentate cu 25% începând de astăzi, ca urmare a începerii noului an școlar și a reluării activităților în centrele economice.
De mâine va fi reluat transportul elevilor pe cele 12 trasee existente, care se va face dinspre cartierele Zorilor, Mănăștur, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua și Bulgaria spre cele 10 instituții de învățământ în cadrul cărora a fost extins proiectul intitulat „Autobuze școlare pentru elevi”. Plecările autobuzelor spre unitățile de învățământ se vor face la 7:15, iar întoarcerea spre casă în jurul orei 14:10 pe liniile 9, 24, 30, 31, 43 și 46 pentru autobuze, 3, 5, 6 și 25 pentru troleibuze și 101 și 102 pentru tramvaie. Elevii vor beneficia de gratuite și reducere de 50%, pentru maximum două linii, la alegere. De asemenea Primaria va subvenționa transportul elevilor din Colonia
Sopor, Valea Fânațelor și Colonia Pata Rât, până în Cluj-Napoca. Mai precizăm că transportul tinerilor nedeplasabili, cu dizabilități neuromotorii, va continua să fie efectuat de către microbuze special dotate.

ACȚIUNE DE DEZINSECȚIE PÂNĂ ÎN 18 SEPTEMBRIE
Tot de astăzi demarează și acțiunea de dezinsecție pe domeniul public și privat, ce se va desfășura până în 18 septembrie, în intervalul 21-6.
Pentru procedură vor fi folosite Detral Super și Microsin – insecticide speciale pentru combaterea țânțarilor adulți și Vector Bac WG – produs insecticid pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Pentru ca acțiunea să fie eficientă și pentru a preveni reinfestările, cetățenii sunt rugați să efectueze astfel de tratamante în spații precum depozit de anvelope, subsoluri sau casa scării.