marti, 25 octombrie

PROCEDURI ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA VOT

Primăria municipiului Cluj-Napoca aminteşte cetăţenilor români cu drept de vot, care şi-au stabilit reşedinţa în municipiul Cluj-Napoca şi doresc să-şi exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 în municipiul Cluj-Napoca, să solicite înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă. Solicitarea are ca temei legal art. 42 alin. (1) din Legea nr 208/2015, modificată şi constă în completarea unei cereri tip, care se găseşte pe site-ul instituţiei la sectiunea „Evidenţa populaţiei”. La această cerere se anexează o copie a actului de identitate şi a dovezii de reşedinţă; toate acestea se depun la Direcţia de Evidenţă a persoanelor, situată pe Calea Moţilor nr. 5 Cluj-Napoca, cam. 10, sau pot fi transmise prin poştă pe adresa anterior menţionată. Termenul limită pentru depunerea cererii este dată de 27 octombrie 2016.

De asemenea, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, invită cetăţenii domiciliaţi în municipiu şi în celelalte unităţi administrativ teritoriale arondate pe linie de evidenţă a persoanelor la municipiul Cluj-Napoca, ale căror acte de identitate au expirat sau sunt în prag de expirare, să se prezinte pe str. Moţilor nr. 5, la sediul Direcţiei pentru preschimbarea lor. Actele necesare pot fi accesate pe site-ul primariaclujnapoca.ro, secţiunea Evidenţa populaţiei.

LUCRĂRI DE ASFALTARE ÎN JUDEŢUL CLUJ

Consiliul Judeţean Cluj anunţă începerea lucrărilor de asfaltare a drumului judeţean DJ 103G Gheorgheni – Aiton. Tronsonul vizat de aceste lucrări are o lungime de peste 2 kilometri, de la ieşirea din localitatea Gheorgheni spre comuna Aiton.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe spune că Marele merit al acestor lucrări de asfaltare îl reprezintă faptul că astfel asigurăm locuitorilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă pe nu mai puţin de patru direcţii, respectiv către centura Dezmir – Vâlcele şi, mai departe, spre municipiul Cluj-Napoca, spre drumul naţional DN 1, pe direcţia Vâlcele – Turda, spre drumul naţional DN 1C, pe direcţia Dezmir – Gherla – Dej precum şi spre drumul naţional DN 1, pe direcţia Aiton – Tureni – Turda.

RESTAURAREA TURNULUI POMPIERILOR

Turnul pompierilor, aflat în zona Pieţei Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, va fi restaurat şi transformat în centru de cultură urbană. Primăria a întocmit documentaţia necesară şi va lansa, în această toamnă, concursul de idei pentru reamenajarea acestui obiectiv istoric. Reprezentantul municipalităţii, Ovidiu Cîmpean, spune că proiectul pe care arhitecţii vor trebui să îl elaboreze prevede inclusiv înălţarea acestui turn, peste construcţia deja existentă. Turnul pompierilor a fost construit în secolul al XV-lea, odată cu extinderea incintelor fortificate ale Clujului. Iniţial obiectivul a făcut parte din sistemul de apărare al Clujului, ca turn al lăcătuşilor. Primăria a impus un proiect arhitectural care să scoată în evidenţă atât cele două faze istorice ale construcţiei – turn de apărare şi turn de supraveghere împotriva incendiilor -, cât şi faza contemporană în care imobilul va fi înălţat, interioarele vor fi reproiectate, va fi montat un lift, iar spaţiul va fi transformat în centru de cultură urbană.