Lista completă a emisiunilor

1. Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi

Rubrică alcătuită din devoționale zilnice redactate sub îndrumarea coordonatorilor Bob&Debby Gass. Bob Gass este autorul a peste 30 de cărți ce au în centru provocările vieții de creștin și răspunsurile pentru problemele întâmpinate în cele mai simple și ordinare probleme ale omului din societatea secolului 21. Versiunea în limba română a „Cuvântului lui Dumnezeu pentru astăzi” este lecturată de Cristi Pavel, membru al organizației Trans World Radio România.

Realizator: TWR România

2. Fereastra dinspre Psalmi

Părtășia pe care o aveți cu Dumnezeu la începutul zilei vă este îmbogățită acum prin proiectul radiofonic „Fereastra dinspre Psalmi”, ce își propune să vă ducă într-un moment de selah, în care să gustați închinarea autentică prin muzică și psalmi. Recitarea psalmilor îi aparține artistului Marcel Iureș.

Realizator: RVE Cluj

3. Momentele creației

Ce are a face Scriptura cu știința? De ce evoluționismul pierde teren în favoarea creaționismului? Ce se întâmplă cu așa numita terorie Big-Bang? Răspunsurile la astfel de întrebări pot fi aflate prin scurtele expuneri educativo-religioase ale Dr. Livius Percy, prin care știința naturală este privită din perspectiva credinței. Dr. Livius Percy ne aduce înainte dovezile cercetătorilor cu privire la natura înconjurătoare și argumentele științifice care confirmă vehement existența lui Dumnezeu.

Realizator: Carmen Mureșan

4. În căutarea Adevărului

Mesaje biblice prin care d-l Vlad Tomoș, profesor de istorie în cadrul Liceului Teoretic Creștin „Pro Deo” din Cluj-Napoca, ne provoacă să pornim într-o călătorie a cărei finalitate este găsirea adevărului absolut din mulțimea relativităților care ne înconjoară.

Realizator: Elena Teburzucă

5. Vorbiți între voi, dar nu oricum

Ce înțeles are, conform dicționarului, termenului X? De ce este greșită pronunția unor cuvinte într-un anume stil? Care este, de fapt, forma corectă a unor expresii? Cum ar trebui să ne exprimăm într-o situație dată? Întrebări ca acestea și similare lor ne sunt aduse în atenție de Alexandra Nechifor, profesor de limba și literatura română în cadrul Liceului Teoretic Creștin „Pro Deo” din Cluj-Napoca.

Realizator: Elena Teburzucă

6. Pâinea cea de toate zilele

Pe cât de importantă este alimentația la nivel fizic a organismului, pe atât de necesară este hrana spirituală în viața credinciosului. Proiectul „Pâinea cea de toate zilele” vă aduce mai aproape Cuvântul scris al lui Dumnezeu, într-un format audio, ce poate fi ascultat în timp ce vă aflați la muncă, acasă, în trafic etc.

Realizator:

7. Itinerar Biblic

Itinerarul Biblic este un proiect internațional de învățătură biblică, emis în peste 100 de limbi și dialecte. Realizată de pastorul John Vernon Mcgee și echipa sa, lucrarea de față are ca scop proclamarea adevărului scriptural pe întregul mapamond. Subiectele abordate urmăresc lecțiile practice care pot fi extrase din fiecare pasaj pe care îl avem la dispoziție pe paginile Bibliei.

Realizator: TWR România

8. Opinia psihologului

Ce este stresul? Care sunt soluțiile practice pentru frică și nesiguranță? Ce să fac pentru a nu ajunge la burnout? Când știu că sufăr de anxietate? Acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care Bogdan Prejban, psiholog creștin și coordonator al lucrării de consiliere în Biserica Baptistă Betel din Cluj-Napoca, le abordează într-un format comprimat de cca. 2-4 minute. Rubrica vă oferă sfaturi și opinii psihologice trecute prin filtrul Scripturii.

Realizator: Miruna Aruxandei

9. Cu brațele deschise

Expunerile biblice ale Dr. Charles Stanley, pastor emerit al bisericii First Baptist Church din Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii, abordează provocările vieții de credință într-o manieră actuală și contemporană, bazându-se pe nevoile credinciosului din societatea secolului 21. Prin edițiile audio ale CBD, vă invităm să explorăm împreună trăirea creștină.

Realizator: TWR România

10. Sfatul Medicului

Cum poate fi descrisă afecțiunea X? De ce și când ar trebui să contactez un medic specialist? Care este simptomatologia pentru patologia Y? Și multe alte subiecte ne sunt expuse sub forma unor tablete de cca. 8-10 minute, prin contribuția unor cadre medicale din mediul creștin, precum dr. Adrian Pantea, specializat în stomatologie.

Realizator: Elena Teburzucă

11. Întâlniri de gradul 0

Sub forma unor interviuri-portret, vă invităm să aflați dovezi și mărturii reale privind modul miraculos în care Dumnezeu intervine și astăzi în viața omului. Discuțiile sunt purtate alături de o paletă largă de oameni, din diverse domenii și poziții sociale, care au trecut prin situații limită ce au fost mai apoi rezolvate pe cale divină. Mesajul acestor materiale este acela că Dumnezeu iubește omul și deține o soluție pentru fiecare ființă umană.

Realizator: Cristina Olariu, director RVE Timișoara

12. Mesaj biblic Daniel Darie

Pastorul Daniel Darie ne propune o analiză a diferitelor teme/subiecte teologice, care primesc aplicabilitate în viața creștinului contemporan. Materialele radiofonice sunt împachetate sub forma unor mesaje biblice.

Realizator: Elena Teburzucă

13. Carți care te îmbogățesc

Caraman Maximilian, directorul Liceului Teoretic Creștin „Pro Deo” din Cluj-Napoca, vă prezintă recenziile unor cărți cu tematică creștină, educativă și culturală. Săptămânal, în fiecare miercuri de la ora 17:35, aveți ocazia de a intra în posesia capodoperelor literare prezentate, prin participarea la concursul organizat după difuzarea emisiunii. Pentru a intra în direct alături de noi trebuie să ne telefonați la nr. 0264 44 65 65.

Realizator: Elena Teburzucă

14. Cântările Harului

Istoria uimitoare a imnurilor compuse de poetul creștin Nicolae Moldoveanu este acum disponibilă și în format audio. Edițiile realizate în colaborare cu fiica autorului, Daniela Moldoveanu, urmăresc să sublinieze valoarea suferinței de care are parte creștinul pe pământ.

Realizator: RVE Sibiu

15. Armură pentru tineri

Cum arată viața de credință din perspectiva noii generații și ce trebuie să facem pentru a răspunde corect problemelor de care ne lovim în diverse situații? Aceasta își propune să vă aducă înainte seria de mesaje biblice difuzate sub eticheta „Armură pentru tineri”. Expunerile scripturale sunt realizate prin contribuția a diverși pastori, lideri și vorbitori evanghelici din România.

Realizator: Miruna Aruxandei

16. Locuri alea memoriei

Vlad Tomoș, profesor de istorie în cadrul Liceului Teoretic Creștin „Pro Deo” din Cluj-Napoca, ne conduce printre locurile, obiectivele și monumentele istorice ale Clujului, pentru a ne apropia de realitatea prezentă a vremurilor trecute.

Realizator: Elena Teburzucă

17. Triumfători pe genunchi

Sănătatea vieții de credință este direct proporțională cu timpul pe care îl petrecem în rugăciune alături de Creatorul nostru. Unele rugi primesc răspunsuri clare și rapide, pe când altele par că nu au depășit tavanul clădirii în care am înălțat-o. De ce există aceste discrepanțe și care este perspectiva corectă din care trebuie să privim rugăciunea? Descoperă secretele rugăciunilor făcute de titanii credinței prin textele culese de autorii Edwin și Lillian Harvey, în lectura lui Nicu Meister.

Realizator: RVE Sibiu

18. Meserie fără diplomă

De ce și cum experiența altora poate să reprezinte o adevărată învățătură pentru noi? Aceasta își propune să vă aducă în atenție proiectul radiofonic „Meserie fără diplomă”, o emisiune în care sunt abordate subiecte de interes pentru familiile și părinții creștini, oferind o serie de sfaturi practice venite din partea unor oameni care au depășit, la propriu, situațiile provocatoare ale vieții.

Realizator: RVE Sibiu

19. Istoria Binecuvântării

Mesaje biblice sub forma unor studii aplicate, preluate de la Biserica Baptistă Iris din Cluj-Napoca. Istoria binecuvântării urmărește să conducă ascultătorul în procesul sfințirii, urmărind principiile și standardele de trăire ce pot fi extrase din viețile oamenilor prin care și cu care Dumnezeu și-a făcut lucrarea pe acest pământ.

Realizator: Carmen Mureșan

20. Biografii celebre

Pentru a ne trăi viața după standarde înalte și dumnezeiești este necesar să privim în urmă la felul în care înaintașii noștri și-au dus credința. Pe de altă parte, suntem îndemnați să observăm stilul de viață care a făcut ca oameni obișnuiți să se transforme în puncte reper ale istoriei, totul pornind de la o decizie prezentă. De la Dumitru Cornilescu până la Iustin Martirul, de la Isaac Newton și până la Hudson Taylor, acestea sunt călătoriile pe care vă invităm să le facem împreună prin datele istorice pe care le avem la îndemână.

Realizator: RVE Sibiu

21. Cunoașterea lui Dumnezeu

Ne aflăm într-o lume care cunoaște o continuă schimbare, astfel că avântul spre stabilitate și sens, disponibile exclusiv în Dumnezeu, poate deveni realmente provocator. Vă propunem o călătorie prin Scriptură, pentru a dobândi și afla tot mai mult din caracterul neschimbat al lui Dumnezeu, care ne va ajuta să înțelegm modul în care El lucrează în viața creației Sale, omul. „Cunoașterea lui Dumnezeu” este o emisiune structurată sub forma unor discuții teologice.

Realizator: RVE Oradea

22. Mesaj biblic – Andrei Popescu

Fiecare zi a existenței noastre aduce cu ea o serie de întrebări la care căutăm răspunsuri adaptate vremurilor interesante pe care le trăim. Mai multe aplicații practice pentru viața de credință pe care o avem de trăit astăzi, ne oferă Andrei Popescu, pastor în Beaverton, Oregon, Statele Unite ale Americii. Expunerile sunt conturate sub forma unor mesaje scripturale cu o durată de cca. 40 de minute.

Realizator: RVE Sibiu

23. Reportajul/interviul săptămânii

Evenimentele de actualitate din realitatea noastră, dar și subiectele de interes pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitatea vă sunt prezentate sub formă de reportaje și interviuri săptămânale. Prin aceste materiale ne mai propunem să fim liantul dintre întrebările pe care le aveți cu privire la provocările vieții de credință și răspunsurile venite din partea unor experți și lideri în domeniile abordate.

Realizator: RVE Cluj/RVE Timișoara

24. Mai înțelept azi decât ieri

Cartea Proverbele lui Solomon caută să ne pună în față o serie de principii absolute cu privire la atitudinea înțeleaptă pe care ar trebui să o adoptăm în diversele conjucturi ale vieții. Versetele incluse în acest segment al Scripturii vă sunt explicate detaliat de către pastorul Marin Pintilie, printr-o serie de meditații săptămânale sub forma unor tablete a căror durată variază între 8-10 minute.

Realizator: Miruna Aruxandei

25. Provocările tinereții

Care este sensul vieții? Încotro să o apuc? De ce ar trebui să aleg o anumită cale? Când să mă căsătoresc? Cum pot scăpa de frică? Ce meserie mi se potrivește? Cum să abordez singurătatea? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le au tinerii în pragul vieții. Proiectul radiofonic „Provocările tinereții” are ca principal obiectiv întâmpinarea nevoilor informaționale ale noii generații, în tumultul alternativelor oferite de societatea contemporană.

Realizator: Miruna Aruxandei

26. Din comorile Bibliei

Cuvântul lui Dumnezeu aduce rod atunci când este aplicat la nivel practic în viața personală. Cum putem să creștem în procesul sfințirii și care sunt elementele care stau la baza vieții de credință, sunt doar câteva dintre lecțiile la care vă invităm să luați parte asculând mesajele biblice difuzate sub eticheta „Din comorile Bibliei”.

27. Descătușat

Teatru radiofonic realizat în studioul Radio Vocea Evangheliei din Oradea. Întâmplările prezentate urmăresc să evidențieze realitățile vieții contemporane și să propună soluții pertinente bazate pe învățăturile biblice.

Realizator: RVE Oradea

28. Haideți să cântăm copii

Cuvântul lui Dumnezeu împletit cu producții muzicale specifice vârstei invită copiii să ia parte la un program destinat special în variantă radiofonică. Rubrica își păstrează existența pe frecvență cu sprijinul copiilor din bisericile evanghelice care activează în comunitatea din Cluj-Napoca și împrejurimi.

Realizator: Carmen Mureșan

29. Mesaj Petru Lascău

Ce înseamnă creștinism autentic și la ce suntem chemați astăzi, în societatea secolului 21? Care este cadrul general după care trebuie să funcționăm și care sunt pârghiile pentru a-l pune în aplicare? Pastorul Petru Lascău ne invită să audiem o serie mesaje biblice ale căror de subiecte au în centru credința împletită cu chemarea încredințată fiecăruia dintre noi.

30. Aventuri în lumea Bibliei

Teatru radiofonic destinat tuturor categoriilor de vârstă. Proiectul aparține organizației Trans World Radio România și a fost implementat în urmă cu mai bine de 10 ani, în urma unei ședințe găzduită de Biserica Baptistă „Harul” din cartierul Titan al Municipiului București.

Realizator: TWR România

31. Cercetează și crede Cuvântul

Suntem chemați să evaluăm fiecare set de date cu care intrăm în contact și să cercetăm în profunzime realitatea înconjurătoare. Emisiunea „Cercetează și crede Cuvântul” reprezintă o analiză a fundamentelor care stau la baza teologiei, realizată de dr. Marius Cruceru. Mesajele biblice sunt centrate pe cine suntem, la nivelul identității, în Hristos.

32. Armonii sacre

Colaj de muzică religioasă sacră, culeasă din mai multe biserici evanghelice existente la ora actuală pe mapamond.

33. Scriptura îndrumător pentru viață

Aplicarea Cuvântului lui Dumnezeu în viața de zi cu zi ne aduce multiple beneficii la nivel spiritual, în relația cu Creatorul, influențându-ne legăturile pe plan orizontal, cu semenii noștri. Mai mulți lideri evanghelici din România caută să ne ofere sfaturi practice pentru o viață trăită cu sens, în Hristos Isus.

34. Vieți transformate

Sub eticheta „Vieți transformate” aveți ocazia să faceți cunoștință, pe calea undelor, cu oameni a căror viață a fost schimbată și transformată de Dumnezeu în ciuda lipsei de perspectivă și a situațiilor dificile în care s-au găsit din punct de vedere pământesc. Dovezile existenței lucrării lui Dumnezeu sunt culese de Ioan Ciobotă.

Realizator: RVE Timișoara

35. O împărăție care nu se clatină

Pentru că am fost chemați să fim sarea pământului și lumina lumii, ne întrebăm cum poate deveni această chemare reală astăzi, în societatea contemporană, când relativismul a căpătat o deosebită amploare în rândul celor mai multe persoane. Prin seria de mesaje „O împărăție care nu se clatină”, diverși păstori și lideri evanghelici ne expun standardele absolute care nu pot fi zdruncitate de principiile relative care sunt astăzi la modă.

36. Emisiunea în limba maghiară

Mesaje biblice și producții muzicale specifice adresate în mod special comunității maghiare din Cluj și celor care ascultă programul nostru prin intermediul aplicațiilor de streaming radio sau accesând direct platforma proprie.Current track

Title

Artist

Background