luni, 22 aprilie

MODERNIZARI IN CADRUL SPITALULUI JUDETEAN

In cadrul Spitalului Județean Cluj au loc investiții pentru extinderea, modernizarea și reamenajarea secției de ortopedie-traumatologie. Lucrările se ridică la aproximativ 30.000.000 de lei și vor viza extinderea secției prin relocarea și modernizarea blocului operator, reamenajarea spațiilor existente, dar și reorganizarea spitalizării pacienților astfel încât să se asigure o evacuare mai eficientă în caz de incendiu. De asemenea, investiția mai vizează refacerea finisajelor interioare și exterioare, dar și schimbarea instalațiilor electrice unde este necesar. Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu” este primul spital de ortopedie din țară, deschis în anul 1921.

REPARATII DRUMURI – JUDETUL CLUJ IN 2019

Consiliul Județean Cluj a aprobat lista drumurilor pe care se vor executa lucrări de reparații în anul curent. Astfel, 47 de drumuri județene clujene vor beneficia în anul 2019 de lucrări complexe de modernizare și reabilitare sau de lucrări de întreținere. Consiliul Județean Cluj a alocat în acest an suma de 61.000.000 de lei pentru plombarea și așternerea de covor asfaltic pe 41 de drumuri județene. În ceea ce privește lucrările de reabilitare și modernizare începute în cursul anului trecut dar și pentru demararea de noi investiții, pe o lungime totală de 238 de kilometri de drumuri județene, Consiliul Județean a alocat suma de 27.000.000 de lei. De aseamenea, o parte semnificativă a bugetului alocat de Consiliul Județean Cluj la capitolul Transporturi, respectiv suma de 246.000.000 de lei va fi folosită pentru finanțarea proiectelor europene ce vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, atât pentru continuarea lucrărilor din cadrul proiectelor demarate în cursul anului trecut, cât și pentru cele care vor începe anul acesta, în perioada imediat următoare.

FINATARI NERAMBURSABILE PTR. ORAGANIZATIILE NEGUVERNAMENTALE

Consiliul Județean Cluj invită organizațiile neguvernamentale şi entităţile publice din judeţ care implementează programe şi proiecte din sfera tineretului şi activităţilor socio-educaţionale, a sportului, culturii, cultelor religioase, precum şi cele dedicate continuării acțiunilor culturale legate de Centenarul Marii Uniri, să depună cererile pentru obținerea finanțărilor nerambursabile din bugetul forului administrativ județean pentru anul 2019. Pentru programele și proiectele din sfera tineretului și socio-educaționale a fost alocată suma de 600.000 de lei, iar pentru susținerea structurilor sportive suma disponibilă este de 1.700.000 de lei. Totodată, pentru programele, proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural s-au alocat 600.000 de lei iar unităților aparținând cultelor religioase recunoscute legal le-a fost repartizată suma de 2.200.000 de lei.

MODIFICARI PROGRAM CTP

Compania de Transport Public Cluj-Napoca informeaza publicul calator ca incepand de astazi, in perioada vacanteri de Paste, se motidifa programul de circulatie a mijlocelor de transport in comun. Schimabrile pot fi consultate pe site-ul ctp.ro