Mircea Graur – director statie

a1Sunt implicat in aceasta lucrare misionara prin Radio Vocea Evanghliei inca din fazele ei incipiente, de aici din Cluj-Napoca, deci de peste 20 de ani, mai precis dupa admiterea in urma concursului de selectie din 18 octobrie 1993.
Uitandu-ma in urma, la felul in care ne pregateste Dumnezeu pentru lucrari, nu pot sa nu remarc felul in care El a lucrat in viata mea inca din tinerete. Chiar din liceu, pe langa pregatirea tehnica m-a pasionat pictura, grafica, literatura si am participat la olimpiade de limba romana. Apoi in facultate, chiar daca am urmat o linie tehnica, TCM-ul, nu m-a parasit pasiunea pentru lectura, adaugandu-se aceea de cercetare stiintifica si filozofie.
Din 1982 am urmat, ca inginer, profesii tehnice si de organizare a muncii, culminand cu aceea de proiectant si cercetator stiintific in domeniul spectrometriei si tehnicii vidului dar, asa cum spunea odinioara apostolul Pavel, pe toate le-am considerat fara nici o valoare in comparatie cu minunea nasterii din nou, prin credinta in Isus Hristos ca Domn si Mantuitor, pe care am primit-o in Oastea Domnului aici la Cluj-Napoca, in 1992.
Implicarea in Radio Vocea Evanghliei am primit-o cu entuziasm si am privit-o ca pe o cinste deosebita pe care mi-a acordat-o Domnul de a lucra pentru El si Evanghelie, precum si pentru mantuirea semenilor.
Am urmat cursul special de pregatire pentru radioul crestin in 1994 in USA, la Moody Radio. Apoi au urmat multe cursuri si conferinte la care am participat pe parcursul anilor, pentru ucenicie in radio si in cresterea spirituala practica, ce m-au pasionat si ma mai pasioneaza inca. M-am implicat in aceasta lucrare cu toate resursele mele in toate domeniile: tehnic, organizatoric si redactional. Cu ajutorul micii echipe RVE Cluj am proiectat si instalat antenele radio, am organizat spatiile pentru productie si emisie. Apoi am organizat toata logistica necesara desfasurarii activitatii in radio, grila de emisie, problemele redactionale si ale comisiei de selectionare a muzicii. M-am ocupat de problemele administrativ financiare, marketing, precum si multe altele. Gandul meu a fost intotdeauna la ceea ce a spus Domnul Isus, ca cel ce doreste sa conduca trebuie sa fie slujitorul tuturor. Nu pot sa spun ca le-am facut desavarsit pe toate, insa pot sa spun ca m-am straduit sa le fac ‘ca pentru Domnul’. Cred de asemenea ca Domnul este ‘proprietarul tuturor ideilor bune!’
Editorial scopul RVE este sa fie: ‘Un radio CU, PENTRU si DESPRE DUMNEZEU si OAMENI’ cu mesaje pozitive si inspirate (Filipeni 4:8 si 1Cor.10:31b), asa ca toate activitatile am incercat sa le subscriem acestuia.
Incredintarea mea este ca RVE este pentru crestini un ajutor pentru primele nivele de crestere spirituala, prin informatii si mesajele motivante, neintrand in competitie cu Biserica, al carei rol determinant este realizarea a ceea ce Biblia descrie ca: ‘Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii, si in rugaciuni'(Fapte 2:42) precum si in ajutorarile de tot felul. RVE este un ajutor si pentru persoanele imobilizate la pat, precum si aliatul intre bisericile de diferite denominatii, marturiile crestine zidind si mangaind pe ascultatori. Deci RVE completeaza si potenteaza Biserica, fiind-i un aliat zilnic, si constituie de asemenea un fel de ‘vitrina” pentru cei nemantuiti, avand rolul semanatorului, care seamana Cuvantul Lui Dumnezeu.
Pe mine personal RVE m-a ajutat sa cresc in credinta si sa doresc o apropiere tot mai mare de Domnul, ceea ce sper sa faca si multi altii.
Mottouri preferate:
‘Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate aceste lucruri [de trebuinta] vi se vor da pe deasupra.'(Matei 6:33) si ‘cercetati toate lucrurile, si pastrati ceea ce este bun'(1Tes.5:21)