02 septembrie

ACEEASI BANI PENTRU ACEEASI MUNCA, IN INVATAMANT

Executivul a eliminat orice discriminare salarială între personalul didactic care desfășoară aceeași muncă, în aceleași condiții. Potrivit Hotărârii adoptate vor beneficia de aceste măsuri reparatorii personalul didactic și didactic auxiliar, care nu a beneficiat de plata diferențelor de drepturi salariale, ca urmare a punerii în aplicare a unor hotărâri judecătorești. Plata diferențelor de drepturi salariale se va realiza eșalonat, pe o perioadă de cinci ani. În cazul persoanelor care s-au pensionat până la data de 8 mai 2016, data intrării în vigoare a legii, aceste drepturi se achită într-o singură tranșă. Persoanelor care se vor pensiona după data de 8 mai 2016, însă în termenul de cinci ani prevăzut de lege, li se vor achita aceste drepturi până cel târziu la data pensionării.

Sursa:radiocluj.ro

REDUCERI LA ABONAMENTE PENTRU ELEVI SI STUDENTI

Elevii şi studenţii beneficiază de reduceri pentru abonamente şi bilete de tren, pentru a călători spre şi dinspre locul în care învaţă. Potrivit CFR Călători, elevii din clasele 0-12 pot cumpăra, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, bilete de tren Regio, clasa a II-a, cu reducere de 50 la sută. De aceleaşi drepturi beneficiază şi studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat. CFR le recomandă, de asemenea, elevilor şi studenţilor, să folosească abonamentele de călătorie, al căror preţ este redus tot la jumătate, şi care pot fi achizionate pentru distanţe de până la 300 de kilometri.

Sursa:radiocluj.ro

MANUALE GRATUITE

Elevii de clasa a 11-a şi a 12-a vor primi manuale gratuite, începând din acest an şcolar, a anunţat ministrul Educaţiei Mircea Dumitru. În schimb, vor sosi cu întârziere manualele de clasa a 4-a de limba română, istorie, geografie şi ştiinţele naturii din cauza contestaţiilor depuse în instanţă împotriva licitaţiilor organizate de minister.

Sursa:radiocluj.ro

ACTIUNE DE DEZINSECTIE PE DOMENIUL PUBLIC

Primăria Cluj-Napoca va efectua, în perioada 5 – 20 septembrie 2016, o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat, în spații deschise (curți, grădini) ale persoanelor fizice și juridice. Acţiunea se va desfăşura între orele 21.00 – 06.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi. Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide. Acestea fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Sursa:comunicat de presa

RESTRICTII DE CIRCULATIE

Cu ocazia meciului de fotbal România – Muntenegru, care se va desfășura la Cluj Arena duminică 4 septembrie și a restricțiilor de circulație impuse în zona Cluj Arena, Compania de Transport Public Cluj-Napoca va devia între orele 17:45 – 23:00, mijloacele de transport care circulă pe liniile de autobuze 30 și M 26 pe următoarele trasee:

Linia 30: B-dul 1 Dec. 1918 – Fântânele – P-ța 14 Iulie – O. Goga – Spl. Independenței – G.Barițiu – P-ța M. Viteazul – Cuza Vodă – 21 Decembrie 1989 – A. Vlaicu;

La revenire din B-dul 21 Decembrie 1989 pe str. Regele Ferdinand – G.Barițiu – Spl. Independenței – O. Goga – P-ța 14 Iulie – Fântănele – B-dul 1 Dec. 1918

Linia M 26: Spl. Independenței – P-ța 14 Iulie – O. Goga – Spl. Independenței – Str. E. Isac – Moților – Florești Cetate.

Deasemenea între orele 19:45 – 23:00, tramvaiele de pe linia 101 vor fi înlocuite cu autobuze care vor circula deviat în ambele sensuri pe următorul traseu:

Linia 101A: Bucium – Primăverii – Spl. Independenței – P-ța 14 Iulie – O. Goga – Spl. Independenței – Barițiu – Horea – P-ța Gării.

Sursa:radiocluj.ro

DIN NOU TURKISH AIRLINES PE RUTA CLUJ-ISTAMBUL

După București și Constanța, Turkish Airlines – care a fost desemnată pentru al șaselea an consecutiv drept Cea mai bună companie aeriană din Europa de către Skytrax – a lansat cel de-al treilea zbor către România, pe ruta Cluj – Istanbul. Decizia de a introduce noua rută a fost luată ca urmare a interesului și oportunităților pe care le oferă această parte a României. Începând cu 1 septembrie, Turkish Airlines opereaza cursa Cluj – Istanbul de patru ori pe săptămână, în zilele de luni, marți, joi și sâmbătă, în ambele direcții. Pentru început, prețul unui bilet pe ruta Istanbul – Cluj începe de la 99 de dolari și al unuia de la Cluj la Istanbul, de la 99 de euro, cu toate taxele incluse.

Sursa:radiocluj.ro