19 AUGUST

Podul Traian

 

CALENDARUL PROBELOR SCRISE PENTRU BACALAUREAT

Pentru probele de competențe la Bacalaureatul de toamnă, la Cluj s-au înscris 1005 candidați la cele 4 probe. Pentru probele scrise, sunt înscrişi, în total, la nivelul judeţului Cluj, 968 de candidaţi. Sesiunea de toamnă (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a început marţi,  cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B – 16-17 august).

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională și cea a competenţelor digitaleeste se vor incheia astăzi.

Calendarul probelor scrise este următorul:

luni, 22 august, Limba şi literatura română – proba E)a);

marţi, 23 august, Limba şi literatura maternă – proba E)b);

miercuri, 24 august, Proba obligatorie a profilului – proba E)c);

vineri, 26 august, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d).

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) au loc în data de 29 august, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

REORGANIZARE ACTIVITĂŢII GHIŞEELOR PRIMĂRIEI

Centrul de Informare pentru Cetățeni de pe strada Moților nr. 7 va intra în reparații în perioada următoare. Prin urmare, începând de astăzi, activitatea ghișeelor de la etajul Centrului se va reorganiza, urmând să se deruleze în alte spații ale Primăriei, de pe strada Moților nr. 1-3, astfel:

 Registrul Agricol – la parterul Centrului de Informare pentru Cetățeni;

 Poliția Locală – camera 29A (intrarea de pe strada Petru Maior);

 Serviciul public parcări – clădirea Primăriei (intrarea prin curtea interioarăde pe strada

Moților).

Taxele de stare civilă, urbanism și liberă trecere a autovehiculelor se vor achita la parterul Centrului de Informare pentru Cetățeni de pe strada Moților nr. 7. Celelalte taxe se vor achita la ghișeele din Piața Unirii nr. 1.

Lucrările de reparații vor dura aproximativ 2 săptămâni.

RECONSTRUCŢIA PODULUI TRAIAN

Primăria municipiului Cluj-Napoca va începe de luni, lucrările de construcție la Podul Traian. Execuția podului va dura 6 luni și constă în demolarea completă a podului vechi și realizarea unui pod nou. Lucrările vor fi realizate de firma SC DIFERIT SRL, iar valoarea contractului încheiat este de 6, 5 milioane de lei.

Podul va avea 4 benzi de circulație rutieră, 2 piste pentru bicicliști și 2 trotuare pietonale.

Pe timpul lucrărilor se impun următoarele restricții de circulație ale pietonilor și autovehiculelor:

– se închide complet circulația pietonilor peste pod, iar traseul de ocolire va fi pe străzile Dacia, Horea, Pod Horea, Piața Mihai Viteazul;

– se închide accesul autovehiculelor pe strada Iașilor dinspre Podul Traian. Vor avea loc de asemenea modificări ale circulației mijloacelor de transport în comun – in perioada lucrărilor la Podul Traian, vor suferi modificări esențiale și traseele liniilor care tranzitează P-ța Mihai Viteazul. Începând de luni, unele linii de transport precum 4, 8 și 47B au fost desființate pe durata lucrărilor, în timp ce altele, au traseu deviat, pe care îl puteți consulta pe site-ul nostru rvecj.ro în categoria știri.

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE CU OCAZIA “ZILELOR CULTURALE MAGHIARE”

Primăria Cluj-Napoca anunță restricții ale circulației rutiere în vederea organizării evenimentului ,,Zilele Culturale Maghiare”, care se desfășoară la Cluj-Napoca pana în 22 august 2016, astfel:

închiderea circulației rutiere în Piața Unirii, latura de vest până luni, 22 august, ora 15.00;

închiderea circulației rutiere în Piața Unirii, laturile de est și de sud, în perioada 19-21 august, între orele 18.30-23.00;

închiderea circulației rutiere în Piața Unirii, latura de nord, duminică, 21 august, între orele 19.20-20.10;

închiderea circulației rutiere pe strada M. Kogălniceanu, până luni, 22 august, ora 17.00.

Arhiva de Imagine a Muzeului Țăranului Român din București ajunge la Cluj. Oricine are la dispoziție fotgrafii vechi poate contribui la realizarea unei expoziții la Turnul Croitorilor, în cadrul proiectului IMAGINEA-MARTOR: ateliere de arhivare performativă.

Responsabilii de proiect pot fi găsiți la Turnul Croitorilor de luni până duminică, între orele 10:00 și 18:00, pentru un experiment vizual care te provoacă să îmbini vechiul și noul.